Viktig information om coronaviruset
2017-07-04

Ford storsatsar i Almedalen – utan bilar

Nu drar Almedalsveckan i gång, och en av aktörerna på plats är Ford, som pratar om bilism, transport och mobilitet i framtiden. Men till skillnad från de flesta andra biltillverkare deltar Ford i Almedalsveckan helt utan bilar. Istället är det cykelpool, smarta hoverboards och tekniska lösningar för trafikstockningar som står i centrum i samtalen i Fords tält på Hamngatan.

Bilism och infrastruktur är tunga ämnen i Almedalen, och står för cirka sju procent av de över 4 000 seminarierna och arrangemangen i årets Almedalsvecka. Ford är globalt en aktiv aktör i formandet av framtidens mobilitet, med flera strategiska satsningar för att minska bilanvändandet och lätta storstäders ansträngda bilinfrastruktur.

Fokus på morgondagens mobilitet i Almedalen
Även under Almedalsveckan är det morgondagens mobilitet som står i Fords fokus. Istället för bilar kommer närvaron handla om innovationer, visioner och smarta lösningar för att minska bilanvändandet – och om att låna ut el-cyklar för att lösa Almedalsbesökarnas mobilitetsutmaningar när till exempel bästa mingelkavajen ligger i huset och behövs snarast.

– När självkörande fordon kommer på bred front inom ett par år kommer bilanvändandet se helt annorlunda ut än i dag, och även för klimatets skull måste vi revolutionera vår syn på bilen och hur vi transporterar oss. Att vara med och utforma morgondagens mobilitet är ett stort fokus inom Ford över hela världen, och det är det som syns i vår Almedalsnärvaro, säger Erik Lindham, informationschef på Ford Sverige.

Presenterar resultat från folkbildningskampanj om jämställd bilkörning
Under Almedalsveckan kommer Ford också arrangera ett seminarium om samhällsvinsterna jämställd bilkörning. Ford drev under förra hösten en kampanj med syfte att öka medvetenheten kring vikten av att dela på körningen, och under seminariet kommer bland annat en del resultat av den folkbildningen att presenteras. Seminariet arrangeras på onsdag 5 juli 8.30–9.30 i sal B25 på Campus Gotland.Aktuella nyheterVillkor Datasäkerhet Karriär